Wintersport in Zweden

DE MOOISTE SKI-GEBIEDEN VAN ZWEDENCheck hier de beschikbaarheid

Ron en Sytzke Bezemer

Tel 023 532 35 74
of: 06 542 879 70

ron@bezemer.org

 

 

 

Homepage

Ski-gebieden

Beschikbaarheid en overige Info

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Kies eens voor een heel ander soort wintersportvakantie, bijvoorbeeld een vakantie zonder files. Kies eens voor rust en ruimte, niet alleen op de weg, maar ook op de pistes en bij de liften. Natuurlijk zijn de bergen hier niet zo hoog als in de Alpen, maar zowel langlaufers als alpineskieërs komen hier ruimschoots aan hun trekken. Ook voor snowboarders is het een feest.

Kies ook eens voor een vakantie waarbij u zich na het skieën met uw vrienden of gezin kan terugtrekken in de stilte van een eigen huis. Uw huis met alle comfort waar u zich, na een dag in de sneeuw, bij het haardvuur heerlijk kunt ontspannen en u `s avonds -na een half uurtje zweten in de sauna- in een diepe slaap valt.


Hovfjället heeft ook mooie langlaufpistes

De bungalow in Lysvik ligt te midden van een tweetal mooie ski-gebieden met in totaal 22 afdalingen en talloze langlaufpistes. Hoewel u zelfs gewoon voor uw eigen deur kunt beginnen, bijvoorbeeld door met uw langlaufski`s dwars het meer over te steken of, direct achter het huis door de bossen te trekken, liggen op korte afstand de twee mooiste skigebieden in het grensgebied van Zweden en Noorwegen: Hovfjället en Ski-Sunne. Ski-Sunne en Hovfjället liggen beide op ongeveer 25 minuten rijden.

Hovfjället
Dit prachtige Ski-centrum is bij de meesten -ook bij ons- favoriet. En niet alleen omdat het zo dichtbij is. Het ligt slechts tien minuten ten noorden van Torsby. Er zijn 15 afdalingen en zes liften. De langste alpine-afdaling is ruim twee km. Aantal groene afdalingen: zes, blauwe afdalingen: een, rode afdalingen: vijf en zwarte afdalingen: drie. Er zijn twee verlichte avondpistes. Voorts: een kinderpiste, een ski-school en op de top een restaurant en een ski-shop voor de verhuur van kwalitatief uitstekend ski-materiaal, inclusief schoenen en snowboards. Bovendien: 60 kilometer langlkaufpistes !! Hovfjället is inmiddels ook door sommige Nederlanders ontdekt. In het weekend, als ook de schooljeugd vrij is, kan het hier wel eens druk zijn. Gezellig druk, dat wel. Voor meer informatie over ski-centrum Hovfjället, klik hier.


Sunne

Ski-Sunne
Dit ski-gebied ligt ongeveer op dezelfde afstand, maar dan naar het zuiden. Een prachtig gebied met twaalf afdalingen en negen liften. Tevens talrijke langlaufpistes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. En natuurlijk een professionele ski-school. Een ideaal gebied voor beginners of voor mensen die niet met alle geweld zo vreselijk hard hoeven. Voor meer informatie, klik hier.

Check hier de beschikbaarheid

 

 

Spannende ebooks voor bij de open haard